A törőfej kitolja a tüskét, de nem üt. Mit csináljak?

A törőfej kitolja a tüskét, de nem üt. Mit csináljak?

2022.10.24.

A hidraulikus bontókalapács kitolja a bontótüskét, de úgy marad és nem üt? Ilyen esetben általában az a hiba oka, hogy az eszköz megkapja ugyan a hidraulikaolajat, de elfolyni már nem tud.

Mit lehet tenni?

Először érdemes ellenőrizni, hogy a hidraulikus csatlakozók nincsenek-e lerázódva (ha az olaj nem tud elfolyni, az tipikusan ezt a hibajelenséget okozza). Ha lerázódtak, húzza fel!

Ha a probléma nem oldódik meg, fontos, hogy elvégezze a következő tesztet: vegye le a visszatérő ági csőről a csatlakozót és a csövet lógassa bele egy tiszta kannába. Ezzel lehetővé teszi, hogy az olaj szabadon el tudjon folyni. Röviden vezéreljen rá a kalapácsra!

→ Ha a törőfej ilyen módon nem csak kitolja a tüskét, hanem rendesen elkezd dolgozni, akkor a kalapács rendben van, a hiba máshol rejtőzik.

→ Ha a törőfej nem indul el és nem üt, akkor a hiba a törőfejben keresendő.

Így sem indul el a törőfej. Mi lehet a hiba oka?

  • Elképzelhető, hogy a hidraulikus gyorscsatlakozó tönkrement (vagy lerázódott, ha még nem ellenőrizte). Nézzen rá, ellenőrizze!
  • Bizonyos bontókalapács típusok nem tolerálják, ha az elfolyó ágban több mint 2-3 bar nyomás épül fel. Ilyenkor vagy meg kell oldani, hogy az olajat egyből a tartályba vezessék vissza, vagy olyan kalapácsot kell választani, ami elbírja ezt a nyomást.

A megfigyelt hibajelenség mögött ezen túl többféle ok állhat. Érdemes felkeresni egy megfelelő szakszervizt, ahol szét tudják szedni a bontókalapácsot, hogy megkeressék a probléma okát.

Más hibajelenséget tapasztal?

Arra is van tippünk:

-    Megállt a törőfejem. Mit csináljak?
-    A törőfej rázza a csöveket. Mit csináljak?
-    Lelassult a törőfej. Mit csináljak?
-    Legyengült a törőfej, nincs teljesítménye. Mit csináljak?
-    Folyik az olaj a törőfejből. Mit csináljak?

Reméljük, tudtunk segíteni abban, hogy a leggyakoribb és legegyszerűbben orvosolható okokat ki tudja zárni.


Ha a törőfej még mindig nem működik, hívja bátran szervizvezető kollégánkat, Takács Istvánt a 06-70/417-1445 telefonszámon!

Márkafüggetlen szakszervizünkben minden típusú hidraulikus bontókalapácsot javítunk. Részletek itt.


Ha pedig a munka nem várhat, akkor a javítás miatt kieső időre tud bérelni egy megfelelő méretű és típusú törőfejet tőlünk.

Bérelhető törőfejeink listáját ITT találja, vagy hívja kollégánkat, Gyarmati Nándort a 06-20/246-2326 telefonszámon.